Pomarańcze kandyzowane

  • wyświetlono: 634 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Do deserów i nie tylko ....

adela7

Składniki

-pomarańcza 3 sztuki
-cukier 1 3/4 szklanki
-woda 2 szklanki

Sposób przygotowania przepisu:

Pomarańcze kandyzowane

  • 1. Pomarańcza dokładnie wyszorować, zalać wrzątkiem, odstawić na 10 minut, osuszyć.
    Pokroić w 5 - 7 milimetrowe plastry.
    Do płaskiego garnka wlać wodę dodać cukier, zagotować lukier.
    Delikatnie włożyć, plastry pomarańczy, zmniejszyć płomień.
    W czasie gotowania, delikatnie przewracać na drugą stronę, od czasu do czasu.
    Gotować około półtorej godziny.
    Gotowe pomarańcza, delikatnie wyjąc z lukru, ułożyć na tacce wyłożonej, papierem do pieczenia.
    Pozostały lukier, można użyć do polania naleśników itp.
    Odstawić do przeschnięcia .
    SMACZNEGO!!!!!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciezdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

Kandyzowana skórka pomarańczowa

Dodane przez: Kloruś

Kandyzowane skórki cytrusów

Kandyzowane skórki robi się bardzo...

Imbir kandyzowany

Dodane przez: Konto nieaktywne

Imbir kandyzowany.

Nawet w moim wiejskim sklepie delikatesowym...

Kandyzowany sernik

Dodane przez: Jaga85

Sernik z kandyzowanymi owocami

Nieskromnie napiszę, że sernik...

Kandyzowane sliwki nadziewane orzechami

Dodane przez: Kloruś

Kandyzowane śliwki nadziewane orzechami

Zostałam obdarowana dużą ilością...

Sernik z kandyzowanymi żurawinami

Dodane przez: marika1503

SERNIK Z KANDYZOWANYMI ŻURAWINAMI

Uwielbiam piec ciasta. Sernik z...

kandyzowane płatki róż

Dodane przez: KejtKejt

Kandyzowane płatki róż

Śliczna ozdoba do ciasta

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE