Polskie chili con carne

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis idealny dla osób otwartych na ciekawe smaki. Meksykańska kuchnia w polskim wydaniu nadaje sie idealnie na każdą okazje.

  • 30 min

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego, 2 puszki pomidorów w puszce, 3 świeże pomidory, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 1 puszka fasoli konserwowej, pieprz cayenne, sól i pieprz, papryka słodka.

Polskie chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzewamy olej w garnku i dodajemy mięso, doprawiamy solą i pieprzem.
    Pomidory kroimy na male kawałki i gdy mięso jest usmaźone dodajemy do całości.
    Dodajemy pomidory w puszce, fasole i kukurydze.
    Całość gotujemy około 5 min i przyprawiamy pieprzem cayenne, solą, pieprzem i papryką słodką.

Porady

Jako dodatek polecam dodać świeżą paprykę i podawać z grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy