Polski "Smorgus" tort

4.5 (147 ocen)

  • 40 min

Pierwszy taki tort jadłam będąc w Szwecji. Stwierdziłam z mama , że fajnie by było zrobić coś podobnego :) Teraz tort gości na ważniejszych przyjęciach w naszym domu.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 chleb tostowy, 6 jajek ugotowanych na twardo, szczypiorek, majonez, 2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 2 średnie cebule, sól, pieprz
    Do dekoracji : rożne rodzaje szynki, pomidor, ogórek.
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Polski "smorgus" tort - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyłożyć blaszkę lub tace chlebem tostowym na to masa 1 :
    Masa 1 : ugotowane jajka wrzucić do miski do tego szczypiorek,sól pieprz wszystko blederujemy.
    Następnie układamy kolejna warstwę chleba tostowego i smarujemy masą 2 :
    Masa 2 : Blenderujemy tuńczyka z majonezem i drobno pokrojoną cebulką, doprawiamy do smaku.
    Następnie układamy kolejną warstwe chleba. Góre oraz brzegi smarujemy serkiem topionym. Dekorujemy według uznania. Całośc wsadzic do lodówki na 2- 3 godziny. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować