Polska carbonara

  • wyświetlono: 280 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Carbonara w sam raz na wymogi naszych polskich lodówek.

Smakchwili
  • 20min

Składniki

- makaron spaghetti

- 1 cebula

- 350 g boczku wędzonego

- 4 ząbki czosnku

- łyżka oleju

- 200 g śmietanki kremówki 30 %

- 2 żółtka

- 30 g sera żółtego

- 3 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Polska carbonara

  • 1. Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmażamy boczek na odrobinie oleju, następnie dodajemy cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę, smażymy aż cebulka będzie szklista. Śmietankę mieszamy z żółtkami i startym serem, zalewamy nią boczek z cebulą i dodajemy ugotowany makaron, posypujemy natką pietruszki.Podgrzewamy chwilkę i podajemy

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

 

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuz_roznych_stron_swiatadania z patelni

Komentarze

Podobne przepisy

Spaghetti carbonara

Dodane przez: beata80

Spaghetti carbonara

Tylko żółtka czy całe jajka? Ze...

Cukiniowa Carbonara

Dodane przez: klaudia28

Cukiniowa Carbonara

Wzbogacona o cukinię propozycją...

pyszne gotowe danie

Dodane przez: ANECIK1980

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara to jedno z...

Kluski śląskie z gulaszem

Dodane przez: dianaz

Polski obiad

Hm... skąd ja wzięłam przepis,...

image-0yj9u07

Dodane przez: marzencia117

Świderki carbonara

Pyszne, szybkie danie obiadowe.

spaghetti carbonara

Dodane przez: alaaa

Spaghetii carbonara

To danie bardzo lubimy i często...