Połówki gruszek w cieście z czekoladą i orzechami w środku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę i cukier puder przesiać na stolnicę.Masło posiekać i dodać do mąki.Następnie dodać resztę składników , wyrobić ciasto.Tak przygotowane ciasto schłodzić przez około 30 minut.
Potem niezbyt cienko rozwałkować.
2. Gruszki umyc, osuszyć , przekroić na połowę, łyzeczką
wydrażyc środki i w kazde wgłebienie włożyć po kostce czkolady i po połowie orzecha włskiego. Gruszki ułozyc na ciescie przecieciem ku dołowI,. lekko wtopic w ciasto.
Na koniec nozem wykrajac kazdą porcje ciasta z gruszka tak by mniej wiecej ciasto wystawało conajmniej 1 cm po bokach. Porcje układac na natłuszczonej , wyłozonej papaierem do pieczenia blaszce, Piec w nagrzanym piekarniku w 180 s c przez 30 -35 mninut.Przed podaniem polac delikatnie czekolada rozpuszczona w kapieli wodnej. SMACZNEGO.
Komentarze