Połówki gruszek w cieście z czekoladą i orzechami w środku

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób

gruszka i czekolada z orzechami na kruchym ciescie-to deser prosty który posmakuje kazdemu:)

  • 35 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Kruche ciasto:
    20 dag maki pszennej
    1 jajko
    10 dag cukru pudru
    1\2 kostki masła
    cukier waniliowy
    --------------
    2 gruszki
    orzechy włoskie - 2 sztuki bez łupin
    4 kostki czekolady białej
    oraz
    czekolada na wierzch rozpuszczona w kapieli wodnej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Połówki gruszek w cieście z czekoladą i orzechami w środku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę i cukier puder przesiać na stolnicę.Masło posiekać i dodać do mąki.Następnie dodać resztę składników , wyrobić ciasto.Tak przygotowane ciasto schłodzić przez około 30 minut.
    Potem niezbyt cienko rozwałkować.
    2. Gruszki umyc, osuszyć , przekroić na połowę, łyzeczką
    wydrażyc środki i w kazde wgłebienie włożyć po kostce czkolady i po połowie orzecha włskiego. Gruszki ułozyc na ciescie przecieciem ku dołowI,. lekko wtopic w ciasto.
    Na koniec nozem wykrajac kazdą porcje ciasta z gruszka tak by mniej wiecej ciasto wystawało conajmniej 1 cm po bokach. Porcje układac na natłuszczonej , wyłozonej papaierem do pieczenia blaszce, Piec w nagrzanym piekarniku w 180 s c przez 30 -35 mninut.Przed podaniem polac delikatnie czekolada rozpuszczona w kapieli wodnej. SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Orzechy Gruszki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować