Polonezy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Można urozmaicić roladkami kolacje imieninowa i nie tylko.

  • 30 min

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 25 dag pieczarek
    • Sól
    • 1 cebula
    • 1 łyżka musztardy
    • 1 przecier mały pomidorowy
    • Papryka ostra
    • Bułka tarta
    • 2 jajka
    • Olej rzepakowy

Polonezy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Schab kroimy w plastry następnie rozbijamy i solimy.
    2. Cebulę kroimy w kostkę przekładamy na patelnię z odrobiną oleju, gdy trochę podsmażymy dokładamy pokrojone pieczarki, smażąc dalej .
    3. Gdy pieczarki będą już dobre doprawiamy papryką, solimy oraz dodajemy musztardę i przecier.
    4. Gotowy farsz po wystudzeniu nakładamy na schab i zwijamy w rulon.
    5. Roladki maczamy w rozmąconym jajku następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Komentarze

Podobne przepisy