Półkruche misie z kostką czekolady w łapkach

0 (0 ocen)

Urocze miśki trzymające w swoich małych łapkach kostkę czekolady. Nikt się im nie oprze! :D Polecam!

Składniki:

  • Ciasto półkruche:
    100 g masła
    200 g mąki pszennej
    60 g cukru pudru
    1 żółtko
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    kilka kropel aromatu migdałowego

    Dodatkowo:
    ok. 50 kostek mlecznej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Pieczeń

Półkruche misie z kostką czekolady w łapkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kruche: Mąkę i cukier puder przesiać, wymieszać. Dodać pozostałe składniki ciasta kruchego i szybko wyrobić rękami do uzyskania jednolitej kuli ciasta. Owinąć ją folią spożywczą i schłodzić w lodówce minimum 60 minut.

    Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i za pomocą foremki w kształcie misia wykrawać ciasteczka. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niedużych odległościach od siebie.

    Na środku każdego misia umieścić kostkę czekolady i zawinąć łapki do środka, docisnąć. Przy pomocy wykałaczki zrobić oczka i uśmiechy. Blaszkę z ciastkami włożyć do lodówki na 15 minut.

    Piec w 180 st.C przez ok.7-10 minut do ładnego zarumienienia. Upieczone wyjąć i ostrożnie przenieść na kratkę w celu ostudzenia. Smacznego!

Porady

Przepis na ok.50 sztuk.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Cukier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować