Półfrancuskie rożki z nutellą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Takie rożki są pyszne, wprost idealne. Wielowarstwowe ciasto i nutella. Polecam na podwieczorek.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto:
    25 dag mąki tortowej
    25 dag masła lub margaryny
    1 jajko
    pół szklanki śmietany 12 %

    Dodatkowo:
    20 dag nutelli
    mąka pszenna do posypania stolnicy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Półfrancuskie rożki z nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na co najmniej 60 minut.
  • 2. Następnie schłodzone ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy i kroimy w kwadraty. Na każdy nakładamy po 1 łyżeczce nutelli i składamy na pół i zlepiamy brzegi.
  • 3. Tak przygotowane rożki układamy na blaszce ( niczym nie wyłożonej ) i pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 25 - 30 minut do zrumienienia.
  • 4. Upieczone rożki studzimy i podajemy. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować