PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Półfrancuskie kwiatuszki z cukremhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0006/83/polfrancuskie-ciastka-z-cukrem.jpeg34942745http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/polfrancuskie-kwiatuszki-z-cukrem
1.
Zagniatamy mąkę ze śmietaną, żółtkiem, miękkim masłem i szczyptą soli. Zostawiamy najlepiej na noc w lodówce. Na drugi dzień cienko wałkujemy, podsypując mąką. Wykrawamy kształty kwiatka z dziurką, smarujemy rozkłóconym białkiem za pomocą silikonowego pędzla i maczamy w cukrze. Pieczemy ok 10 min w 180 st. Smacznego!
Porady
Im cieńsze ciasteczka - tym smaczniejsze.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze