Półfrancuskie koperty z marmoladą

4.47 (173 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Doskonały deser do kawy lub herbatki. Każdemu będą smakować.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 200 g margaryny,
    2,5 szklanki mąki,
    3/4 szklanki śmietany 18%,
    szczypta soli,
    marmolada różana
Wystaw ocenę:

4.47 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Półfrancuskie koperty z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę łączymy z margaryną. Dodajemy śmietanę oraz sól. Zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię i wstawiamy na godzinę do lodówki.
  • 2. Ciasto rozwałkujemy i kroimy na kwadraty o boku 5 cm. Na środek każdego kwadratu nakładamy porcję marmolady. Boki kwadratu składamy do środka, lekko dociskamy. Ciasteczka układamy na blaszce.
  • 3. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować