Półfrancuskie koperty z marmoladą

  • wyświetlono: 1006 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Doskonały deser do kawy lub herbatki. Każdemu będą smakować.

KatarzynaJ
  • 90min

Składniki

200 g margaryny,
2,5 szklanki mąki,
3/4 szklanki śmietany 18%,
szczypta soli,
marmolada różana

Sposób przygotowania przepisu:

Półfrancuskie koperty z marmoladą

  • 1. Mąkę łączymy z margaryną. Dodajemy śmietanę oraz sól. Zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię i wstawiamy na godzinę do lodówki.
  • 2. Ciasto rozwałkujemy i kroimy na kwadraty o boku 5 cm. Na środek każdego kwadratu nakładamy porcję marmolady. Boki kwadratu składamy do środka, lekko dociskamy. Ciasteczka układamy na blaszce.
  • 3. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycieciastka

Komentarze

Podobne przepisy

Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym

Dodane przez: alaaa

Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym

W większości cukierni można kupić...

Koperty z jabłkami

Dodane przez: Konto nieaktywne

Koperty z jabłkami i galaretką

Kruche ciastka koperty z jabłkiem,...

Francuskie rogaliki z marmoladą

Dodane przez: dagita

Francuskie rogaliki z marmoladą

Szybkie w przygotowaniu, w sam...

Koperty z jabłkami

Dodane przez: Karioka

KOPERTY Z JABŁKAMI

Chrupiące, nietuczące "koperty"....

Rogaliki półfrancuskie z kremem czekoladowym

Dodane przez: truetone

Rogaliki półfrancuskie z kremem czekoladowym

Idealne na szybką przekąskę, ciasto...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE