Polewka maślankowa z koperkiem

4.5 (196 ocen)

  • 30 min

Polewka jest zupą wręcz stworzoną na letnie upalne dni.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 l maślanki
    0,25 l wody
    kostka rosołowa
    sól, pieprz, przyprawa maggi, kucharek
    1 łyżka mąki
    posiekany koperek ok. 3 łyżki
    śmietana do zupy
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa koperkowa

Polewka maślankowa z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maślankę, wodę i kostkę rosołową zagotować. Mąkę wymieszać w 1/4 szklanki wody i wlać do zupy. Dodać pokrojony koperek i śmietanę. Podawać z ziemniakami okraszonymi skwarkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Maślanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować