polewa czekoladowa

  • wyświetlono: 455 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

jest bardzo prosta, a ciasto wygląda świetnie:) Polecam

Ewa Kuropacińska
  • 10min

Składniki

3 łyżki wrzącej wody lub mleka
3 łyżki cukru pudru
3 łyżki ciemnego kakao
100g margaryny lub masła

Sposób przygotowania przepisu:

polewa czekoladowa

  • 1. Do rondelka wlewamy wodę i rozpuszczamy w nim cukier.
  • 2. Następnie dodajemy pokrojone na małe kawałeczki masło i rozpuszczamy
  • 3. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy kakao. Energicznie mieszamy, by powstała gładka, lśniąca polewa.
    Lekko studzimy i polewamy ciasto.

Porady

To co na pierwszy rzut oka wydaje się grudkami to bąbelki powietrza :) Polewa wychodzi idealnie gładka :)
UWAGA!
Kolejność rozpuszczania poszczególnych składników jest ważna i gwarantuje nam to, iż polewa będzie miała śliczny połysk, a jej poszczególne składniki się nam nie zważą i nie "rozwarstwią"

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwil

Komentarze

Podobne przepisy

polewa czekoladowa

Dodane przez: kucharz123

Polewa czekoladowa

przepis dostałem od mojej babci...

Dodane przez: Kasia166883

Polewa Czekoladowa domowej roboty

Oszczędność czasu i pieniędzy.Idealna...

POLEWA

Dodane przez: RAROSSA

POLEWA

Wypróbowałam mnóstwo różnych przepisów...

polewa

Dodane przez: Beata5

polewa

lśniąca

Polewa kakaowa

Dodane przez: JustKuchcik

Polewa kakaowa

Przepis jest niezawodny - polewa...

Polewa ciemna

Dodane przez: Skotka

Polewa ciemna

Bardzo błyszcząca,ładna polewa....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE