Polewa czekoladowa aksamitna

  • wyświetlono: 320 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Najlepsza polewa czekoladowa. Gładka, aksamitna i błyszcząca, doskonale się rozprowadza.

aga3
  • 1 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

4 łyżki kakao
120 gramów masła lub margaryny
3 łyżki mleka
90 gramów cukru pudru

Sposób przygotowania przepisu:

Polewa czekoladowa aksamitna

  • 1. Do rondelka wlać mleko. Dodać cukier puder, ustawić na małym ogniu i mieszać do rozpuszczenia cukru. Dodać masło, mieszać do rozpuszczenia. Dodać kakao i dokładnie wymieszać aby wszystko się połączyło, ale nie doprowadzać do wrzenia.

Porady

Polewy z przepisu wystarcza na blaszkę 26x34 cm.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

polewa czekoladowanajlepsza polewagładka polewaaksamitna polewa

Komentarze

Podobne przepisy

p

Dodane przez: KuchniaPoli

Solony karmel

Idealny dodatek do wielu deserów,...

lukier

Dodane przez: Kasia84

Lukier do piernika, makowca i nie tylko

Zawsze jak próbowałam robić lukier...

Orange Curd

Dodane przez: magmir81

Świąteczny Orange Curd

Klasyka to Lemon Curd. Ale kuchnia...

krem krówkowy

Dodane przez: Anitka0804

Domowy krem krówkowy

Uwielbiam domowy krem krówkowy...

masło orzchowe

Dodane przez: slodkoipieprznie

Masło orzechowe

Pyszne aksamitne masło orzechowe

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE