Polewa czekoladowa aksamitna

  • wyświetlono: 246 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Najlepsza polewa czekoladowa. Gładka, aksamitna i błyszcząca, doskonale się rozprowadza.

aga3
  • 1 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

4 łyżki kakao
120 gramów masła lub margaryny
3 łyżki mleka
90 gramów cukru pudru

Sposób przygotowania przepisu:

Polewa czekoladowa aksamitna

  • 1. Do rondelka wlać mleko. Dodać cukier puder, ustawić na małym ogniu i mieszać do rozpuszczenia cukru. Dodać masło, mieszać do rozpuszczenia. Dodać kakao i dokładnie wymieszać aby wszystko się połączyło, ale nie doprowadzać do wrzenia.

Porady

Polewy z przepisu wystarcza na blaszkę 26x34 cm.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

polewa czekoladowanajlepsza polewagładka polewaaksamitna polewa

Komentarze

Podobne przepisy

masa kawowa

Dodane przez: Anitka0804

Masa kawowa

Idealnie nada się do różnych warstwowych...

masło orzchowe

Dodane przez: slodkoipieprznie

Masło orzechowe

Pyszne aksamitne masło orzechowe

krem krówkowy

Dodane przez: Anitka0804

Domowy krem krówkowy

Uwielbiam domowy krem krówkowy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE