Polewa czekoladowa aksamitna

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Najlepsza polewa czekoladowa. Gładka, aksamitna i błyszcząca, doskonale się rozprowadza.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 łyżki kakao
    120 gramów masła lub margaryny
    3 łyżki mleka
    90 gramów cukru pudru

Polewa czekoladowa aksamitna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wlać mleko. Dodać cukier puder, ustawić na małym ogniu i mieszać do rozpuszczenia cukru. Dodać masło, mieszać do rozpuszczenia. Dodać kakao i dokładnie wymieszać aby wszystko się połączyło, ale nie doprowadzać do wrzenia.

Porady

Polewy z przepisu wystarcza na blaszkę 26x34 cm.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy