Polędwiczki zanurzone w sosie grzybowym

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym to bardzo ciekawa wariacja na temat tego rodzaju mięsa. Danie proste, szybkie w tworzeniu, bardzo eleganckie i wykwintne

  • 45 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 polędwiczka wieprzowa
    • sos sojowy
    • sól
    • 2 sosy grzybowe
    • 10 dag grzybów suszonych
    • makaron ravioli z grzybami lub serem
    • olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczki zanurzone w sosie grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • polędwiczki 1. Polędwiczki pokroić w plastry, leciutko rozbić, następnie posolić, skropić sosem sojowym i zostawić na godzinę.
    Każdy plaster mięsa obtaczamy w sosie grzybowym i smażymy na rozgrzanym olej z obu stron.
    Przełożyć do brytfanki i dusić pod przykryciem 20 minut, w tym czasie rozrobić sos grzybowy w odrobinie wody i pod koniec prużenia wlać do polędwiczek i 2 minutki pogotować.
  • potrawa 2. Makaron ugotować w wodzie.
    Polędwiczki podawać z makaronem.
    Do sosu można dodać wcześniej namoczone grzybki suszone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

4.51 (188 ocen)

Zdobywca nagrody

Polędwiczki w sosie grzybowym

To może cię zainteresować