Polędwiczki z suszonymi pomidorami i mozarellą

4.5 (187 ocen)

  • 3 min

Potrawa prosta w przygotowaniu, a jednocześnie wykwintna, zarówno w smaku, jak i wyglądzie. Goście się nią zachwycają, rodzina uwielbia.

  • 3 min

Składniki:

  • 3 średnie polędwiczki wieprzowe
    słoiczek suszonych pomidorów z zalewie
    kulka mozarelli (min. 250g)
    bazylia(najlepiej świerza, ale można też użyć suszonej)
    oliwki
    kilka ząbków czosnku
    przyprawy: cząber, oregano, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Polędwiczki z suszonymi pomidorami i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • polędwiczki z suszonymi pomidorami i mozarellą 1. Polędwiczki natrzeć wyciśniętym przez praskę czosnkiem, oraz przyprawami, pozostawić w lodówce na ok 2 godziny. Jakjuż mięso się zamarynuje, obsmażyć polędwiczki z każdej strony,na odrobinie oliwy. Pozostawić do przestygnięcia. Następnie pokroić mięso w plastry(ok. 3 cm.) i lekko rozbić. Ułożyć plastry w naczyniu żaroodpornym na każdym układając bazylię, pomidora i mozarellę.Ozdobić oliwkami.
  • po upieczeniu 2. Tak przygotowaną potrawę zapiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 15-20min.
  • Gotowe do zjedzenia 3. A potem delektować się smakiem:)

Porady

Najlepiej podawać z opiekanymi ziemniakami i miksem sałat, lub rukolą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować