Polędwiczki z grilla podawane na plackach z cukinii

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne polędwiczki o wyjątkowym smaku i kompozycji. Pyszne i wykwintne dla niespodziewanych gości!

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg cukinii
    100g sera feta
    pęczek koperku
    150g bułki tartej lub kaszy manny
    sól, pieprz, mąka
    polędwica wieprzowa
    boczek
    olej rydzowy
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Polędwica Grill

Polędwiczki z grilla podawane na plackach z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki podsmażamy na oleju rydzowym, doprawiamy suszoną
    śliwką. Owijamy boczkiem i w tej postaci grillujemy. Czekamy aż
    mięsko się zarumieni i nabierze jednolitej konsystencji z boczkiem.


    Placuszki: Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić,
    odstawić, aż puści wodę. Ser feta zetrzeć na tej
    samej tarce, koperek posiekać. Wycisnąć i odsączyć cukinię, a
    następnie połączyć z serem, koperkiem i bułką tartą lub kaszą
    manną. Doprawić pieprzem. Wyrobić jednolitą masę i formować małe
    płaskie placuszki, ok. 4 -5 cm średnicy. Obtoczyć w mące i
    delikatnie ułożyć na foli aluminiowej.Piec na grillu aż będą złoto
    - brązowe.

    Na placuszki nałożyć polędwiczki, wzbogacić dodatkami i gotowe!

Porady

Cukinie możesz też posolić i odstawić na 2-3h - ładnie się odwodni

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować