Polędwiczki z boczkiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczki myjemy, oprószamy solą i pieprzem. Pozostawiamy na około 1 godzinę. W tym czasie paprykę myjemy i dzielimy na paski około 10x2cm.
Podpiekamy w piekarniku około 15-20minut, do miękkości, na papierze do pieczenia. Nie smarujemy olejem.
2.Polędwiczki dzielimy na wysokość plastrów boczku. Powinno wyjść około 18 sztuk. Robimy roladki. Okręcamy polędwiczki w paprykę, a następnie w plastry boczku. Okręcamy sznurkiem i zawiązujemy. Roladki z dwóch stron (tam gdzie nie ma boczku) podsmażamy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywą i pieczemy 10 minut z jednej strony, 10 minut z drugiej strony.
Smacznego :o)
Komentarze