POLĘDWICZKI Z ANANASEM

4.5 (176 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne połączenie delikatnego mięsa z soczystym ananasem, serdecznie polecam.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 dużę polędwiczki wieprzowe
    1 puszka ananasów
    oliwa,
    sól, pieprz
    tłuszcz do smażenia


    Marynata:
    sok z puszki ananasów
    2 łyżki płynnego miodu
    1 łyżka octu (u mnie jabłkowy)
    1 łyżka oleju
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Polędwiczki z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki umyć, oczyścić z błon, pokroic na cienkie plastry. Mięso delikatnie rozbić drewnianym tluczkiem. Posypać solą i pieprzem. Ułożyc w naczyniu.
  • image-1s2gyf6 2. Wszystkie składniki marynaty łączymy, zalać mięso i odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce.
  • image-0nijeei 3. Plasterki ananasa pokroićna mniejsze części, układać na każdy kawałek mięsa, spiąć wykałaczką.
  • image-07dq6uu 4. Smazyć na rozgrznym tłuszczu z obu stron, dodać zalewę i dusić jeszcze chwilę od przykryciem do miekkości.
  • 5. Podawać z ryżem i sezonową surówką.

Porady

polędwiczki, ananasy, niedzielny obiad, mieso wieprzowe, obiad,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Mięso Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.28 (220 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Polędwiczki z indyka w sosie własnym

4.28 (220 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Polędwiczki z indyka w sosie własnym

smak i uczucie Szybki i smaczny obiad. 45 min

To może cię zainteresować