Polędwiczki wieprzowe zapiekane z gruszkami i żurawiną

4.49 (150 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Podobnie robiłam kaczkę i chciałam zobaczyć czy polędwiczki też będą pyszne. Czy są? Warto zrobić!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 polędwiczki wieprzowe
    • 1 opakowanie żurawiny
    • 4 gruszki
    • Przyprawa do mięsa
    • Sól
    • 1 łyżka mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Polędwiczki wieprzowe zapiekane z gruszkami i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • polędwiczki 1. Mięso obieramy z błonek, solimy i przyprawiamy przyprawą, następnie umieszczamy w woreczku do pieczenia.
  • gruszki 2. Gruszki obieramy i kroimy na cząstki, dodajemy do mięsa.
  • żurawina 3. Żurawinę również umieszczamy w woreczku.
  • woreczek 4. Zamykamy woreczek.
    Zapiekamy 30 minut w 180˚C
    Po upieczeniu polędwiczki kroimy na kawałki i układamy na półmisku.
    Wykładamy na mięso gruszki.
  • polędwiczki 5. Sos z żurawiną zlewamy do małego garnka.
    Mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody i hartujemy sos.
    Sosem polewamy polędwiczki.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować