Polędwiczki wieprzowe zapiekane z czerwonym pesto i serem camembert

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Mam wrażenie, że polędwiczki wieprzowe to niedoceniane mięso. A szkoda, bo dobrze przyrządzone są kruche i smaczne. Im prostszy przepis tym lepszy efekt - wersja z pesto i serem camembert to jedna z moich ulubionych.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 400g polędwiczki wieprzowej
    1 opakowanie sera camembert
    1/2 słoiczka czerwonego pesto
    sól, pieprz

Polędwiczki wieprzowe zapiekane z czerwonym pesto i serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polęwiczki kroimy w około 1,5cm plastry, rozbijamy dłonią. Każdy kawałek posypujemy z dwóch stron solą i pieprzem.
  • 2. Każdy kawałek polędwiczki smarujemy obficie pesto, układamy po 1 plastrze sera camembert.
  • 3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy