POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z SOSEM MUSZTARDOWYM

0 (0 ocen)

Polędwiczki wieprzowe są mięsem bardzo delikatnym, miękkim,soczystym i szlachetnym. Nie wymagają długiej obróbki termiczneji zawsze świetnie smakują choćby tylko z solą i pieprzem.

Składniki:

  • 50 dkg polędwicy wieprzowej

    ząbek czosnku

    4 łyżki jogurtu naturalnego

    4 łyżki musztardy

    sól, pieprz

    olej

Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki pokroić na około 3 centymetrowe medaliony.

    Docisnąć dłonią do deski- by je rozpłaszczyć

    Na patelni rozgrzać tłuszcz i zeszklić na nim pokrojoną cebulkę i czosnek.

    Dołożyć mięso i obsmażyć z obu stron przez około 3 minuty.

    Wlać jogurt i musztardę i dusić ok.5 minut..

    Doprawić do smaku solą i pieprzem

Porady

podawać z ziemniakami, ryżem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy