Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo-grzybowym

4.5 (168 ocen)

Gdy sezon grzybowy wree... Mąż stwierdził, że mój potrawa lepiej smakuje niż wygląda :/ a Wy jak sądzicie?

Składniki:


  • grzyby leśne 4 duże szt.
    cebula 1-2 szt.
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
    śmietana 18 proc 250 ml
    polędwica wieprzowa 1 szt.
    mąka
    Kucharek - uniwersalna
    koperek siekany
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo-grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić, pokroić i podsmażyć na oleju z cebulą. Przyprawić solą i pieprzem. Polędwicę pokroić w plastry i rozbić. Oprószyć kucharkiem i pieprzem. Obtoczyć w mące i usmażyć na oleju n złoty kolor. Do grzybów dodać koper, wlać śmietanę i doprawić do smaku. Dodać usmażone polędwiczki i zagotować.

Porady

Podawać z kaszą ugotowaną w osolonej wodzie z łyżką masła.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować