Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym

4.5 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mama jest moim guru kulinarnym. To od niej nauczyłam się gotować.

Składniki:

  • 40 dag polędwiczek wieprzowych
    15 dag papryki konserwowej
    2 łyżki musztardy francuskiej
    kostka rosołowa
    15 dag śmietany 18-proc.
    op. ciemnego sosu pieczeniowego
    5 ziaren ziela angielskiego
    2 liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i kroimy w plastry. Rozbijamy. Gotujemy ok. 30 minut w 3,5 szkl. wrzątku. Usuwamy szumowiny. Wkładamy kostkę, ziele i liście laurowe. Gotujemy 15 minut. Dodajemy musztardę i mieszamy. Gotujemy jeszcze ok. 20 minut.
  • 2. Sos mieszamy ze śmietaną. Hartujemy gorącym wywarem i wlewamy do potrawy. Gotujemy, aż sos zgęstnieje. Paprykę osączamy i kroimy w paski. Dodajemy do sosu. Dusimy jeszcze ok. 30 minut. Podajemy z kaszą gryczaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować