Polędwiczki wieprzowe w sosie

3.5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dziś polecają się polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo - musztardowym

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g polędwiczki wieprzowej,
    2,5 szklanki wody przegotowanej letniej,
    1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej,
    1 średnia marchew,
    6 ziarenek ziela angielskiego,
    1 liść laurowy,
    2 łyżki musztardy sarepskiej,
    3 łyżki śmietany 12 %,
    1 płaska łyżka mąki pszennej,
    1 łyżka świeżego kopru,
    2 łyżki oleju
    dodatkowo :

    sól drobna i pieprz do posypania polędwiczek
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Polędwiczki

Polędwiczki wieprzowe w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Polędwiczkę pokroić na plastry po 2 centymetry posolić ją i posypać pieprzem, odstawić na 15 minut następnie na patelni rozgrzać olej ułożyć polędwiczki i obsmażyć je po 1 minucie z każdej strony
  • obiad 2. Do usmażonych polędwiczek wlać wodę wkroić marchew i dodać ziela, liść oraz przyprawę uniwersalną dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. Jak już wyparowała prawie cała dodana woda a mięso jest miękkie wtedy wlać śmietanę rozrobioną z musztardą i mąką zagotować do powstania sosu, zdjąć z ognia i dodać pokrojony koper
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować