POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SKORUPCE

5 (141 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Polędwiczka do obiadu, albo jako przekąska.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • -2 polędwiczki-ok.800 g.
    -sól
    -pieprz
    -papryka w proszku ostra
    -2 łyżki oleju

    -2 cebule
    -1 łyżka oleju
    -musztarda-ok.4 łyżek
    -bułka tarta-ok.1 szklanki
    -płatki migdałowe-ok.50 g.
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Polędwiczki wieprzowe w skorupce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • polędwiczki 1. Polędwiczki umyć,oczyścić z błon.
  • podsmażanie 2. Podsmażyć na oleju z obu stron.
  • Przyprawianie polędwiczek 3. Wyjąć na deskę do przestygnięcia. Lecz dobrze ją posolić, popieprzyć i posypać papryką.
  • etap przygotowań 4. Cebulę obrać, pokroić w talarki i ułożyć na posmarowanej blaszce. Będzie to ruszt dla mięsa.Ułożyć polędwiczki na cebuli, posmarować musztardą. Posypać bułka tartą z migdałami.
  • pieczenie polędwiczek 5. Piec w nagrzanym piekarniku do 175*, ok pół godziny. Wyjąć i polać wytopionym tłuszczem. Wstawić ponownie do piekarnika i dopiec jeszcze 15 min.
  • II danie 6. Podawać z kluskami śląskimi i pomidorem,albo w/g własnego gustu. Można też potraktować, jako przekąskę na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować