Polędwiczki wieprzowe w skorupce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczki umyć,oczyścić z błon.
2.Podsmażyć na oleju z obu stron.
3. Wyjąć na deskę do przestygnięcia. Lecz dobrze ją posolić, popieprzyć i posypać papryką.
4. Cebulę obrać, pokroić w talarki i ułożyć na posmarowanej blaszce. Będzie to ruszt dla mięsa.Ułożyć polędwiczki na cebuli, posmarować musztardą. Posypać bułka tartą z migdałami.
5.Piec w nagrzanym piekarniku do 175*, ok pół godziny. Wyjąć i polać wytopionym tłuszczem. Wstawić ponownie do piekarnika i dopiec jeszcze 15 min.
6.Podawać z kluskami śląskimi i pomidorem,albo w/g własnego gustu. Można też potraktować, jako przekąskę na zimno.
Komentarze