Polędwiczki wieprzowe duszone w jabłkach

4.5 (180 ocen)

  • 35 min

Wykwintne i bardzo proste w przygotowaniu.

  • 35 min

Składniki:

  • ok. 0,5 kg polędwiczki wieprzowej
    4 jabłka
    1 cebula
    szczypta majeranku
    2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Polędwiczki wieprzowe duszone w jabłkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę kroimy w średniej grubości plastry i lekko rozbijamy, oprószamy delikatnie mąką i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, następnie obsypujemy majerankiem. Zalewamy mięso odrobiną wody i dusimy pod przykryciem do miękkości. Jabłka i cebulę ścieramy na tartce o grubych oczkach i dodajemy by dusiły się razem jeszcze ok 15 - 20 min. Po tym czasie wyjmujemy mięso polewamy je lekkim sosem cebulowo-jabłkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować