REKLAMA

Polędwiczki wieprzowe

wyświetlono: 1206 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Mam 35 lat. Nie pracuję zawodowo, ale zajmuję się domem i wychowaniem trójki dzieci. Lubię przygotowywać różne potrawy. Polędwiczki w śmietanie są wręcz wyśmienite.

opublikowany: 23.10.2012 oryginalny autor: Agnieszka Gajowiak, Abramów
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • ● 70 dag polędwiczek wieprzowych
    ● 20 dag masła
    ● 1 śmietanka 30-proc.
    ● sól
    ● 2 jabłka
Ocena:

(średnia 4.5 z 200 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki myjemy i osuszamy
    papierowym ręcznikiem.
    Na patelni roztapiamy masło,
    wkładamy polędwiczki i smażymy
    na małym ogniu.
  • 2. Jabłka myjemy, obieramy
    i kroimy na ćwiartki. Usuwamy
    gniazda nasienne. Gdy
    polędwiczki będą miękkie,
    dodajemy pokrojone jabłka.
    Całość chwilę dusimy.
  • 3. Na koniec doprawiamy potrawę
    szczyptą soli, wlewamy
    śmietankę i dusimy jeszcze
    kilka minut.

Notka redakcyjna

PPK_03-2009

Porady

Danie podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: PolskaGotuje PolskaGotuje

Polędwiczki wieprzowe

w sosie truskawkowym podane na roszponce

kategoria: Dania główne polędwica polędwiczki polędwiczki wieprzowe opublikowany: 20.02.2013 | wyświetlono: 1447 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE