Polędwiczki w sosie szałwiowym

4.49 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Proste, pyszne i aromatyczne danie. Polędwiczki wieprzowe uduszone w sosie śmietanowo-szałwiowym.

  • 15 min

Składniki:

  • 200 g polędwiczki wieprzowej
    150 ml śmietanki kremówki
    8-10 listków świeżej szałwii
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (159 ocen)

Polędwiczki w sosie szałwiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę wieprzową pokroić w plastry, lekko rozbić, poprószyć pieprzem. Krótko usmażyć na małej ilości oleju.
  • 2. Szałwię pokroić w paski, posypać po mięsie. Wszystko zalać kremówką, posolić. Dusić kilka minut do częściowej redukcji sosu. Podawać z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa Szałwia Zioła Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.29 (221 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Polędwiczki z indyka w sosie własnym

4.29 (221 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Polędwiczki z indyka w sosie własnym

smak i uczucie Szybki i smaczny obiad. 45 min

To może cię zainteresować