Polędwiczki w sosie śliwkowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Rozpływają się w ustach

  • 15 min

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
    3 łyżki masła
    1/2 opakowania śliwek suszonych
    2 łyżeczki śmietanki
    1 szklanka kuskusu
    1 szczypta soli
    kilka liści sałaty
    1 łyżeczka mączki kukurydzianej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczki w sosie śliwkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki należy pokroić w medaliony, delikatnie rozgnieść ręką i posolić. W czajniku gotujemy wodę i zalewamy w miseczce śliwki a w drugiej kuskus. Kuskus trzymamy pod przykryciem około 10 minut. Na patelni rozgrzewamy masło i na maśle układamy medaliony i smażymy na złoty kolor. Gdy już będą rumiane w kubeczku łączymy śmietankę wraz 1 łyżeczką mączki kukurydzianej. Dobrze mieszamy i wlewamy do zalanych woda śliwek. Wszystko wlewamy na patelnię i dusimy pod przykryciem do miękkości. Podajemy z kuskusem .Polędwiczki są naprawdę delikatne w smaku, a śliwki sprawiają że rozpływają się w ustach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus Polędwica wieprzowa Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować