Polędwiczki w otulone wiejskim twarogiem i ziołami

0 (0 ocen)

Mój autorski pomysł na pieczone soczyste polędwiczki.Danie bardzo bogate w smaku dzięki prawdziwemu twarogowi i ziołom ogrodowym.

Składniki:


  • około 1 kg polędwiczek cielęcych, lub z sarny
    pół kg wiejskiego białego sera
    świeże zioła u mnie szczypiorek, pietruszka, lubczyk i kolendra
    świeże chili
    pieprz i sól
    2 łyżki masła
    2-3 ząbki czosnku

Polędwiczki w otulone wiejskim twarogiem i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki oczyszczamy z błon. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy pieprzem. Ser rozdrabniamy dodajemy do niego posiekane zioła, chili, czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Polędwiczki układamy na folii spożywczej i okładamy serkiem ziołowym, ja zawijałam jak sushi. Obtoczone polędwiczki przekładamy do brytfanki, dodajemy trochę masła i pieczemy w 180 stopniach C od 1 do 1.5 godziny w zależności jak bardzo wypieczone mięso lubimy.

Porady

Najlepiej smakują z młodymi ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy