Polędwiczki w dwóch odsłonach

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dwie polędwiczki wieprzowe, jedna pachnąca ziołami, druga o smaku łagodnej musztardy. Znakomicie sprawdzają się jako domowa wędlina. Są soczyste, a jednocześnie kruche. Bardzo łatwe w przygotowaniu, a przecież o to w kuchni chodzi, aby było prosto, szybko i smacznie :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -2 polędwiczki wieprzowe
    -musztarda delikatesowa
    -majeranek
    -pieprz ziołowy
    -czosnek suszony
    -olej do obsmażania mięsa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczki w dwóch odsłonach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Polędwiczka w musztardzie 1. Mięso dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym.
  • 2. Na patelni rozgrzać dobrze olej i krótko obsmażyć polędwiczki z każdej strony na rumiano.
  • 3. Rozgrzać piekarnik do temp.200°C
  • 4. Jedną obsmażoną polędwiczkę obficie posmarować z każdej strony musztardą, drugą obsypać pieprzem ziołowym, czosnkiem i majerankiem. Każdą z osobna owinąć szczelnie folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 minut. Po wyłączeniu piekarnika pozostawić polędwiczki do całkowitego wystygnięcia nie ściągając folii.
    Po wystudzeniu włożyć do lodówki na minimum godzinę.

Porady

Należy pamiętać, aby pozostawić w wyłączonym piekarniku polędwiczki do powolnego wystudzenia nie wyciągając z folii. Będą wtedy bardzo soczyste. Po wystygnięciu najlepiej jest wstawić przed krojeniem do lodówki na całą noc.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Polędwica wieprzowa Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować