Polędwiczki Pszczółki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Przepyszne danie, polecam każdemu, delikatne polędwiczki w ostro słodkim sosie.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 polędwiczki wieprzowe
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
    • Cebula
    • 480 g pikantnego ketchupu
    • 4 łyżki miodu
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • Szczypta papryki ostrej

Polędwiczki pszczółki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Z mięsa usuwamy błonki, kroimy w plastry i lekko rozbijamy.
    Prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Po usmażeniu układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • sos 2. Ketchup mieszamy razem z miodem, sosem sojowym i papryką.
  • cebula 3. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju, przekładamy do ketchupu.
  • sos 4. Sosem polewamy mięso i zapiekamy 30 minut w 180 °C.
  • danie 5. Danie gotowe, bardzo dobre jest podane z kluskami śląskimi.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy