Polędwiczki miodowo- musztardowe

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

ciekawy smak, idealnie smakują z pampuszkami drożdżowymi

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 większe polędwiczki
    MARYNATA
    3 łyżki miodu naturalnego
    6 łyżeczek musztardy stołowej
    3 łyżki oleju+ 50 ml Martini- białe
    Sól i pieprz kolorowy mielony do smaku
    Po ok. 0,5 łyżeczki suszonego tymianku i mielonej papryki ostrej

Polędwiczki miodowo- musztardowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Polędwiczki miodowo- musztardowe 1. Mięso pokroić w plastry i dłonią rozklepać. Oprószyć delikatnie solą oraz kolorowym pieprzem.
  • Polędwiczki miodowo- musztardowe 2. Połączyć składniki marynaty i zalać mięso. Przykryć i wynieść w chłodne miejsce na kilka godzin.
    Następnie obsmażyć krótko z obu stron, potem wlać do nich całą marynatę i dusić kilka minut razem.
    W tym czasie zagotować wodę i nad parą na sitku ułożyć buchty drożdżowe. Zanim mięsko się udusi buchty będą gotowe.
    Polędwiczki podać z buchtami polane obficie sosem z duszenia mięska.
    Idealnie smakują podane razem.

Komentarze

Podobne przepisy