Polędwiczki faszerowane kurkami w sosie śmietanowym

4.49 (148 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Wyborne roladki z polędwiczki wieprzowej z kurkami w sosie śmietanowym, najlepiej smakują z podane z kopytkami.

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
    300 gram kurek
    2 cebule
    Sól, pieprz
    jarzynka
    1 szklanka śmietany 30%
    2 łyżki mąki pszennej
    Olej do smażenia
    Wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Polędwiczki faszerowane kurkami w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju, dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki kurki, smażymy przez kilka minut, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, odstawiamy do ostudzenia. Polędwiczki kroimy na pół, lekko rozcinamy i rozbijamy, posypujemy solą, pieprzem i jarzynką. Na każdy kawałek mięsa nakładamy kurki, zwijamy w roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Obsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, przekładamy do garnka, zalewamy wodą w takiej ilości żeby przykryła roladki, wsypujemy jarzynkę, gotujemy do miękkości mięsa. Sos zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody, wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Spotkanie rodzinne Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować