Polędwiczki drobiowe na czerwonym winie

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealny pomysł na kolację :)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0.5 kg polędwiczek drobiowych
    300 ml czerwonego wytrawnego wina
    200 ml śmietanki 30%
    15 sztuk suszonych pomidorów
    3 łyżki oleju z suszonych pomidorów
    Sól i pieprz
    Świeża pietruszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Polędwica Polędwiczki Wina Dodatki

Polędwiczki drobiowe na czerwonym winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki myje, suszymy ręcznikiem papierowym. Usuwamy błonki.
  • Polędwiczki drobiowe na czerwonym winie 2. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy polędwiczki i obsmażamy na złoty kolor. Solimy i pieprzymy.
  • 3. Wlewamy wino i wrzucamy suszone pomidory pokrojone na połówki. Dusimy około 10 minut. Dolewamy śmietankę 30% i dusimy jeszcze 5 minut ciągle mieszając aż sos zgęstnieje.
  • 4. Gotowe danie posypujemy świeża pietruszką. Polędwiczki w sosie idealnie będą smakowały z sałatką makaronową.
  • 5. SMACZEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować