Polędwiczka z pomidorami i fasolką

0 (0 ocen)

smakowało :)

Składniki:

  • 260g polędwiczki wieprzowej
    200g fasolki szparagowej żółtej
    400g pikantnych krojonych pomidorów z papryczką chili (1 puszka)
    1 cebula
    olej do smażenia
    garść posiekanej natki pietruszki
    przyprawy wg.uznania
    sól,pieprz świeżo mielony,papryka słodka w proszku,maggi w płynie

Polędwiczka z pomidorami i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z fasolki odcinamy koncówki,myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości,odcedzamy -studzimy i kroimy na drobniejsze kawałki
  • 2. Umytą,osuszoną polędwiczke kroimy w plastry ok.1,5cm, delikatnie rozbijamy dłonią.
    Każdy kawałek mięsa solimy,oprószamy pieprzem i papryką.
  • 3. W rondlu,lub w głębszej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso razem z pokrojoną w piórka cebulą.Smażymy całość do lekkiego zwiędniecia cebuli.
  • 4. Następnie dodajemy,fasolkę, pomidory z puszki,doprawiamy jeszcze solą,maggi,mieszamy.Dorzucamy natkę pietruszki i jeszcze całość chwilę podgrzewamy i gotowe.
    Podajemy od razu po przygotowaniu z ulubionym makaronem np. spaghetti.
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy