Polędwiczka z pieczonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki marynaty wymieszać i zalać nimi polędwiczkę. Ziemniaki obrać i pokroić. Zalać wodą i gotować 15 minut. Do ziemniaków po zagotowaniu dodać pokrojoną w paski marchewkę. Warzywa odcedzić i przełożyć na wyłożoną papierem blaszkę. Spryskać oliwą, posypać przyprawami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (u mnie termoobieg z grillem) na pół godziny.
Polędwiczkę z marynatą zawinąć w folię aluminiową. Marchewkę i selera obrać i pokroić w paski. Ze szparagów odłamać końcówki, łodygi przekroić na 3 części. Do ziemniaków dodać resztę warzyw, wymieszać. Wstawić do piekarnika razem z mięsem na kolejne pół godziny. Mięso pokroić w plastry, polać sosem z pieczenia i podawać z pieczonymi warzywami. Smacznego :)
Komentarze