Polędwiczka z pieczonymi warzywami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zamiast frytek - pieczone warzywa :)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa
    marynata:
    1 łyżka musztardy francuskiej
    1 łyżka musztardy sarepskiej
    1 łyżka octu balsamicznego
    1 łyżka miodu
    1 łyżka sosu sojowego
    warzywa:
    1/2 kg ziemniaków
    1 marchewka
    1/2 selera
    1 pietruszka
    1/2 pęczka szparagów
    oliwa
    słodka papryka, zioła prowansalskie, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczka z pieczonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty wymieszać i zalać nimi polędwiczkę. Ziemniaki obrać i pokroić. Zalać wodą i gotować 15 minut. Do ziemniaków po zagotowaniu dodać pokrojoną w paski marchewkę. Warzywa odcedzić i przełożyć na wyłożoną papierem blaszkę. Spryskać oliwą, posypać przyprawami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (u mnie termoobieg z grillem) na pół godziny.
    Polędwiczkę z marynatą zawinąć w folię aluminiową. Marchewkę i selera obrać i pokroić w paski. Ze szparagów odłamać końcówki, łodygi przekroić na 3 części. Do ziemniaków dodać resztę warzyw, wymieszać. Wstawić do piekarnika razem z mięsem na kolejne pół godziny. Mięso pokroić w plastry, polać sosem z pieczenia i podawać z pieczonymi warzywami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa Szparagi Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować