Polędwiczka z morelami

4.67 (6 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 8 osób
  • Średni

Świetna i efektowna przekąska na zimno, na świąteczny lub sylwestrowy stół.

  • 1 godz.
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa
    8-10 suszonych moreli
    Marynata:
    5 łyżek oleju lub oliwy
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka sosu sojowego
    1 łyżka miodu
    1 łyżeczka łagodnej musztardy
    przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, słodka mielona papryka, majeranek suszony, kurkuma, 4 kulki ziela angielskiego, 1 liść laurowy
    rękaw do pieczenia i sznurek do mięs
Wystaw ocenę:

4.67 (6 ocen)

Zobacz również:

Polędwica

Polędwiczka z morelami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę rozciąć aby uzyskać płaski płat mięsa.
  • 2. Wszystkie składniki marynaty wymieszać (czosnek przecisnąć przez praskę). Mięso posmarować z jednej strony marynatą. Ułożyć obok siebie morele suszone, zwinąć mięso w roladę, owinąć sznurkiem do pieczenia i natrzeć pozostałą marynatą. Włożyć do rękawa do pieczenia. Wstawić na noc do lodówki.
  • 3. Kolejnego dnia upiec mięso w rękawie do pieczenia. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe Suszone morele

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować