Polędwiczka wieprzowa z wolnowaru

4.5 (168 ocen)

Wolnowar pracuje. Dzisiaj wyjątkowo prosty przepis na obiadowe danie. Wymieszać, wrzucić, poczekać 5 godzin i gotowe. Mięso bardzo miękkie (uprzedzam - polędwiczki nie kroiły się najlepiej ), sos bardzo smaczny i wyrazisty.

Składniki:

  • ok 1 kg polędwiczek wieprzowych (użyłam trzech maych polędwiczek)
    marynata:
    ¼ szklanki sosu sojowego
    1 i 1/2 łyżki ostrej musztardy
    2 łyżki oliwy z oliwek
    3 łyżki syropu klonowego
    1 szalotka posiekana
    1 łyżeczka prażonej cebuli
    4 ząbki czosnku posiekane drobno
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Polędwiczka wieprzowa z wolnowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Wolnowar nagrzać zgodnie z instrukcją. Polędwiczki umyć, osuszyć, starannie oczyścić z błon.
  • 2. 2. W misce wymieszać wszystkie składniki marynaty. Na dno misy nalać 2 -3 łyżki marynaty, na nie j ułożyć polędwiczki - jedna obok drugiej, i zalać resztą marynaty.
  • 3.

    3. Ustawić na program low i gotować 5 godzin, do czasu aż mięso będzie miękkie. Po 2 i po 4 godzinach można polędwiczki odwrócić ale nie jest to konieczne.
  • 4. 4. Po wyjęciu pokroić ostrym nożem w grube plastry. Polać sosem i podawać z ulubioną kaszą lub ziemniakami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Polędwica wieprzowa Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować