Polędwiczka wieprzowa z farszem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Doskonała wędlina

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1 polędwiczka wieprzowa
    Farsz:
    20 dag dowolnego mięsa mielonego
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    1 posiekana cebula
    Łyżka posiekanej natki pietruszki
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Polędwica Polędwiczki Wędliny

Polędwiczka wieprzowa z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Pokedwiczke przecinamy i rozbijamy tłuczkiem tworząc prostokąt. Lekko solimy. Mięso mielone mieszamy z pozostałymi składnikami, doprawiamy solą i pieprzem. Farsz wykładamy na polędwica. Zwijamy w roladę. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy ok 1h w 150 stopniach.

Porady

Polędwiczke możemy obtoczyć w ulubionych ziołach

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować