Polędwiczka wieprzowa na zielono

4.5 (175 ocen)

  • 60 min

W naszym menu może zabraknąć wykwintnego delikatnego pieczystego mięsa jakim jest polędwiczka przyrządzona na zielono - iście wiosennie i smacznie!

  • 60 min

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa-400 g
    1 pęczek natki pietruszki
    1 pęczek szczypiorku cienkiego
    1 łyżka mielonych orzechów włoskich
    2 łyżki bułki tartej
    2 łyżki ziołowej musztardy
    2 łyżki oliwy
    sól pieprz do smaku
    1 łyżeczka suszonego oregano
    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Polędwiczka wieprzowa na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marynujemy w musztardzie 1. Polędwiczkę myjemy osuszamy,nacieramy z każdej strony oregano solą i pieprzem,zwijamy w folię i odstawiamy na całą noc do lodówki. Następnego dnia smarujemy z każdej strony ziołową musztardą
  • oblepiona zieloną panierką 2. Natkę pietruszki i szczypiorek myjemy siekamy drobniutko,mieszamy z bułką tartą i zmielonymi orzechami,obtaczamy z każdej strony mięso dociskamy.
  • w rękawie 3. Wkładamy w rękaw do pieczenia polewamy 2 łyżkami oliwy ,rękaw spinamy i wkładamy do nagrzanego do 160*c piekarnika i pieczemy 40 minut z termoobiegiem.Na kilka minut przed końcem rękaw rozciąć aby mięso nabrało leciutkiego rumieńca.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować