Polędwiczka w szynce szwarcwaldzkiej z czosnkiem i tymiankiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Soczysta,miękka polędwiczka .

  • 2 godz.

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa ok 300 gr,3 ząbki czosnku,4 łyżki oliwy z oliwek,1 płaska łyżeczka płatków chilli,1 łyżeczka soli różowej ,może byc zwykła .2 szczypty tymianku,ok 6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej,łyżeczka masła ,papier do pieczenia

Polędwiczka w szynce szwarcwaldzkiej z czosnkiem i tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę marynujemy w oliwie z solą ,płatkami chilli,tymiankiem i czosnkiem najlepiej jak poleży przynajmniej godzinę .Po zamarynowaniu owijamy starannie w plastry szynki .Smażymy na rozgrzanej patelni na papierze do pieczenia z dodatkiem masła (nie za dużo ).Smażymy ok 10, 15 min na małym ogniu ,polędwiczka ma być lekko różowa w środku .PO zdjęciu z patelni mięso powinno ''odpocząć'' ok 1-2 min aby pozostało soczyste .
    SMACZNEGO :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy