Polędwiczka w sosie ogórkowym

0 (0 ocen)

Pyszne mięso w sosie z ogórków kiszonych :)

Składniki:


  • 1 polędwiczka wieprzowa
    kawałek ogórka zielonego
    3 ogórki kiszone
    2 łyżki mąki
    1 łyżka śmietany
    olej
    sól,pieprz,przyprawa do mięs,vegeta

Polędwiczka w sosie ogórkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Polędwiczkę pokroić w plastry. Lekko rozbić i przyprawić solą,pieprzem i przyprawą do mięs. Plastry obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć polędwiczki.
    Podlać wodą,żeby tylko przykryć mięso i dusić około 15 minut.
    Ogórki zetrzeć na tarce i dodać do mięsa. Śmietanę wymieszać w kubku z odrobiną wody i wlać do sosu. Dodać vegety i dusić jeszcze 15 minut.

Komentarze

Podobne przepisy