POLĘDWICZKA SMAŻONA Z PAPRYKĄ I CURRY

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Smaczna, aromatyczna i soczysta, a do tego gotowa w 10 minut!

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    250 g polędwiczki wieprzowej.

    Składniki marynaty:
    2 łyżki oleju z dodatkiem bazylii i czosnku,
    1/2 łyżeczki curry,
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
    1/2 łyżeczki ostrej papryki,
    1/3 łyżeczki soli,
    1/3 łyżeczki bazylii.

Polędwiczka smażona z papryką i curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę oczyszczam z błon, kroję w niezbyt grube plastry, lekko spłaszczam dłonią.
    Składniki marynaty dokładnie łączę i mieszam z mięsem. Odkładam do lodówki (najlepiej na noc).
    Mięso smażę na rozgrzanej patelni po 1,5-2 minuty z każdej strony (najlepiej na patelni grillowej).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy