Polędwiczka faszerowana warzywami

0 (0 ocen)

Lubię polędwiczki wieprzowe, szczególnie faszerowane warzywami, są smaczne i soczyste. Idealne na szybki obiad do pieczonych ziemniaków.

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa
    1 opakowanie mrożonych warzyw po grecku
    Przyprawa do wieprzowiny
    Sól, pieprz
    4 łyżki oleju
    Sznurek do wędlin

Polędwiczka faszerowana warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, przekładamy mrożone warzywa bez ziemniaków, wsypujemy zawartość saszetki, lekko podsmażamy, odstawiamy do ostudzenia. Polędwiczkę wieprzową rozcinamy tak żeby powstał nam duży płat mięsa, lekko rozbijamy. Posypujemy przyprawą do wieprzowiny, solą oraz pieprzem, układamy równomiernie podsmażone warzywa. Polędwiczkę zwijamy dość ścisło, związujemy sznurkiem. Posypujemy przyprawą do wieprzowiny, solą, pieprzem i nacieramy pozostałym olejem. Polędwiczkę wstawiamy na godzinę do lodówki, przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Ziemniaki które zostały nam z mieszanki warzyw możemy upiec razem z polędwiczką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

5 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Polędwiczka faszerowana grzybami