Polędwica wieprzowa w chrupiącej skorupce

4.5 (175 ocen)

Podaję ją jako głowna część obiadu.A gdy zostanie jeszcze to przekładam nią kanapki.

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe,
    1 łyżka oleju,
    3 łyżki masła,
    1 cebula,
    1 podsuszona kajzerka,
    3 łyżki startego parmezanu,
    3 łyzki musztardy,
    1 ząbek czosnku,
    sol,pieprz,słodka mielona papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Polędwica wieprzowa w chrupiącej skorupce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1w8m803 1. Polędwiczki oplukac,osuszyc,oproszyc z kazdej strony solą,pieprzem i papryką słodką.Na patelni rozgrzac olej z łyżką masła i obsmazyc na nim polędwiczki,zdjac z patelni.
    Cebule z czosnkiem drobno posiekac i przesmazyc na pozostalym masle.
    Kajzerkę drobno pokruszyc,dodac parmezan i podsmazoną cebulę i czosnek,wymieszac,dodac pieprz,paprykę słodką,sol.
    Polędwiczki posmarowac musztardą,obtoczyc w bułce z parmezanem.Ułozyc w naczyniu zaroodpornym i piec ok 20 minut w 190 stopniach.

Porady

Do polędwniczek mozna dodac tez ostra paprykę czerwoną. Mozna zrobic tez bez dodatku czosnku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe Parmezan Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować