Polędwica pieczona z serem

4.49 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem kierowcą i w domu nie ma mnie zwykle przez 5 dni. W niedziele gotuję dla żony Alicji i dzieci: Marcela i Martynki.

Składniki:

  • ● 6 plastrów polędwicy wieprzowej
    ● 6 łyżek majonezu
    ● 6 plastrów żółtego sera
    ● pęczek szczypiorku
    ● sól, pieprz
    ● masło
Wystaw ocenę:

4.49 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica

Polędwica pieczona z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso lekko rozbijamy,
    oprószamy solą i świeżo
    zmielonym pieprzem z obu
    stron. Na każdym kotlecie układamy
    plaster żółtego
    sera, smarujemy majonezem
    i posypujemy posiekanym
    szczypiorkiem.
  • 2. Kotlety pieczemy pod przykryciem
    w nasmarowanym masłem
    naczyniu żaroodpornym
    30 minut w 200 °C. Odkrywamy
    i pieczemy jeszcze 10 minut.

Porady

Kotlety podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem oraz z ogórkiem lub zieloną sałatą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować