Polędwica faszerowana wiejska kiełbasą

  • wyświetlono: 374 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Tak przygotowana polędwica może być podawana na zimno jako wędlina, lub na gorąco z ulubionym sosem jako danie obiadowe.

Bo-Bożena
  • 8 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

Polędwica wieprzowa
laska wiejskiej kiełbasy o długości polędwicy
2 ząbki czosnku
sól, pieprz , papryka wędzona
2 łyżki oleju
2 łyżki masła klarowanego

Sposób przygotowania przepisu:

Polędwica faszerowana wiejska kiełbasą

  • 1. Długim, cienkim nożem przez całą długość polędwicy robimy nacięcie.

    Olej mieszamy z przyprawami i rozgniecionym czosnkiem, dokładnie nacieramy polędwiczkę, odstawiamy do lodówki na całą noc.

    W nacięcie wkładamy kiełbasę.

    Tak przygotowaną polędwiczkę obsmażamy na rozgrzanym maśle z każdej strony.

    Piekarnik razem z formą w której będziemy piekli polędwiczkę nagrzewamy do 180*C , funkcja turbo grill

    Przekładamy polędwiczkę, pieczemy 20 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kiełbasapolędwicawędlinadomowa wędlinapolędwica pieczonapolędwica nadziewana

Komentarze

Podobne przepisy

Rolada z indyka faszerowana filetem z kurczaka

Dodane przez: patunia1987

INDYK Faszerowany filetem z kurczaka

Pyszna domowa wędlina, idealna...

Faszerowana pierś z kurczaka na kanapki

Dodane przez: paulisia_elk

Faszerowana pierś z kurczaka na kanapki

Jedna z moich wędlinek na kanapki....

Schab faszerowany ozorem

Dodane przez: anita176

Schab faszerowany ozorem

Bardzo ciekawa wędlina

boczek

Dodane przez: Anitka0804

Rolowany boczek faszerowany suszonymi pomidorami...

Bardzo smaczna domowa wędlina z...

boczek

Dodane przez: Ika 1961

Boczek wieprzowy faszerowany sarniną

Domowa wędlina.

Schab faszerowany pieczarkami z papryką w osłonce.

Dodane przez: weronika63

Schab faszerowany pieczarkami z papryką w...

Polecam faszerowany schab z pieczarkami,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE