Podżerka z karkówki z papryką marynowaną

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny i soczysty sposób na karkówkę. Aromatyczna w lekkim sosie świetnie pasuje zarówno do ziemniaków, jak i kasz, ryżu czy klusek.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -600 g chudej karkówki
    -1 puszka pomidorów
    -200 g papryki marynowanej
    -2 cebule
    -1 ząbek czosnku
    -słodka i ostra papryka
    -sól, pieprz
    -zioła prowansalskie
    -olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Podżerka z karkówki z papryką marynowaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę umyć, oczyścić, pokroić w paski. Oprószyć solą, pieprzem i paprykami. Na patelni rozgrzać olej. Delikatnie obsmażyć.
    Cebulę obrać, pokroić w piórka. Zeszklić na tym samym oleju z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przenieść do naczynia żaroodpornego. Dodać mięso i pokrojoną w paski lub mniejsze kawałki paprykę. Całość zalać pomidorami z puszki. Wymieszać i doprawić solą i pieprzem jeśli istnieje taka potrzeba. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Piec pod przykryciem 25 minut. Po tym czasie odkryć i piec jeszcze 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować