Podwójny sernik z polewą czekoladową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto- Zmiksować masło z cukrem i jajkami. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować na niższych obrotach miksera. Poskubać na blaszkę 30x40, wyłożoną papierem do pieczenia.Palce maczać w mące i wyrównać.
2.Posmarować ciasto powidłami.
3.ser 1-Jajka zmiksować z cukrem, potem serem. Przesiać do tego budynie waniliowe i wszystko wymieszać mikserem. Wyłożyć na powidła.
4.ser 2-Postąpić jak z poprzednim serem i wylać na biały ser.
5.Piec ok 1 godz. Przykryć papierem i dopiec z 10-15 min. Studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
6.polewa-Rozpuścić czekoladę ze śmietanką nad parą. Ostudzić do płynnego i polać górę zimnego sernika. Można zrobić wzorek ząbkowaną packą do tortów.Kroić na drugi dzień.
Komentarze